Organisatie

De wereld is rijk aan bijzondere mensen. Ze vertellen verhalen over grote en kleine gebeurtenissen, die er allemaal toe doen. Verhalen die ons tot een samenleving maken. Verhalen die inspireren, ontroeren of de ogen openen.

Stichting Anders Kijken wil letterlijk de aanzet geven tot ‘anders kijken’. In haar projecten vertelt zij de verhalen van mensen die minder vaak gehoord of begrepen worden. Ze verdiept en verbreedt informatie die in de reguliere media wordt weggelaten of alleen als soundbite wordt gepresenteerd.

De Pop-UP Galerie vertelt het verhaal dat nog veel te weinig verteld wordt: Vlaardingen heeft een culturele rijkdom om U tegen te zeggen. Ruim 250 zelfstandigen, bedrijven, verenigingen en stichtingen brengen dagelijks kunst en cultuur tot leven. De galerie is slechts een klein tipje van de sluier van deze rijkdom. Zonder kunst en cultuur geen verhalen, en zonder verhalen weet een samenleving zich niet verbonden. Daarom doen we dit.

COLOFON
Initiatief, organisatie en communicatie Pop-UP 2013
Stichting DeWinkelmeiden
www.dewinkelmeiden.nl

Artistieke programmering Pop-UP 2013
Organisatie, programmering en communicatie Pop-UP 2014
Stichting Anders Kijken
www.anderskijken.org

De mensen achter Stichting Anders Kijken
Look J. Boden (1974), cultureel ondernemer, tekstschrijver, vormgever, fotograaf. Sinds 1996 initiatiefnemer van diverse culturele bijeenkomsten, festivals, een tijdschrift. Is ruim elf jaar ondernemer.
www.lookjboden.nl

Mirjam Poolster (1958), dichter, denker, docent. Schrijft al decennia poëzie, is tot maart 2014 Stadsdichter van Vlaardingen. Ze studeerde filosofie en geeft hierin les op diverse scholen. Ook is zij docent op het Geuzencollege.
www.mirjampoolster.nl